Nu har man fått vänta bra länge på att skördarna skall bli färdiga. Tycker man har väntat 3 månader längre på etiopien i år.
Men å andra sidan är lite av det som kommer sjukt bra.. Ungefär 150-300% dyrare har en bra naturaletiop blivit än förra året, kostar mer än en riktigt bra kenya och man får slåss för att få en av dom bästa. Äntligen ser jag ett lyckligt slut på min jakt efter saftmajadoften
Snart blir det en ny signaturespresso härifrån där Etiopien har en stor roll i.
Etiopien är kaffets moderland på flera sätt. Inte bara historiskt. Nya arter hittas varje år och skördemetoderna har gått ned från single estate till single tree för att hitta och utveckla de specifika arter som är mest intressanta. Artrikedomen tros vara begränsad på grund av utrotning men fler än 2000 arabica arter känner man till i landet och vissa tror det finns runt 20000 arter.
Roots i Etiopen. The end i scandinavien.
Kaffeblandningen är ingen nyhet. Nya extrema sorter från ny skörd i den och den släpps efter Remheden tävlat i WBC.