Friday, 20 March 2009

Aussie

30 kg Mountain Top superkvalitet influget och landat. Andrew Ford har överträffat sig själv på nytt. 
Cocovaja kunde för ett år sedan avnjuta hans Bundjakaffe som espresso. Den hade maxad sötma. Djup. Doftade saffran med animaliska inslag. 
Två år av förstörda skördar har hållit den borta med stor saknad, tills nu, när den kommer tillbaka med stor stil. Årets skörd förbegicks med en kall vinter under 10 grader med frostiga nätter som sedan fortsatte inpå våren. Skörden är den minsta någonsin, men frågan är om inte klimatets inverkan har fått fram det bästa någonsin. . Förbluffande stor sötma och uttalade dofter som lakrits och lite djur. Smaken ganska lik vin. 
Denna peaberryn är purung. Sent skördad blev den precis klar och lagrad så pass att den kunde vaccumpackas och komma hit. Bären är plockade vid violett färg och har pulpats i lite vatten. Sorten Scott Laboratories K7.
Fin syra och styrka. Passar Japansk Sifon, Aeropress och Porslinsbryggning. 

No comments: