Under b.o.p. fanns en provtävling som skulle vara för endast naturals.
Totalfloppade då nästan alla domare(som var närvarande) ratade de här ultrafruktiga och söta sakerna.
Efterföljande diskussion drevs av de stora namnen i kaffevärlden om natural vs washed till förmån för tvättat med synen att någon annan metod är fel och inte bra. Vem gillar sånt? Övertalning började att få farmarna att lägga av med dom här dumheterna.
Wilford Lamastus odlade och processade en liten del av sin skörd, det kaffet som hade störst betydelse för mig och många andra det gångna året. I år gör han hälften av sin skörd med sin egen naturalprocess. Allt är förbokat, slutsålt till mycket höga priser.
Hacienda Esmeralda gör en natural till oss i år.
En annan, mycket speciell farm har gjort ett fantastiskt kaffe med en annan metod i en annan del av Panama där 700kg kommer hit.
Efterföljande diskussion drevs av de stora namnen i kaffevärlden om natural vs washed till förmån för tvättat med synen att någon annan metod är fel och inte bra. Vem gillar sånt? Övertalning började att få farmarna att lägga av med dom här dumheterna.
Wilford Lamastus odlade och processade en liten del av sin skörd, det kaffet som hade störst betydelse för mig och många andra det gångna året. I år gör han hälften av sin skörd med sin egen naturalprocess. Allt är förbokat, slutsålt till mycket höga priser.
Hacienda Esmeralda gör en natural till oss i år.
En annan, mycket speciell farm har gjort ett fantastiskt kaffe med en annan metod i en annan del av Panama där 700kg kommer hit.
No comments:
Post a Comment