Thursday 4 February 2010

Två sätt

att dricka Kenya Kogoria Meru.

Ett kallt sätt:
Ta en Aeropress och vänd den uppochner. Mal upp omkring 20gram Kogoria Meru bryggmalet och lägg i det. Häll på kallt filtrerat vatten och låt dra omkring 30minuter. Rör om ibland.
Gör en sockerlag under tiden.
Den gör du så här: Koka upp rent vatten och häll 2 teskedar över 4 teskedar socker under omröring. Lägg den i ett glas ca 40cl och pressa APn över glaset när den dragit färdigt. Rör om och lägg i is.


Ett varmt sätt:
Skaffa en tratt nr 102 med vita filter. Koka upp friskt kallt filtrerat vatten. Mal upp ca 25gram Kogoria Meru och lägg i filtret.
Häll på lite vatten (omkring 1dl) vid omkring 95grader och låt svälla i ca 10sekunder. Fortsätt att försiktigt hälla på vatten i cirklar och vät hela bädden till dess creman blir ljus. Låt det med fördel droppa ned i en kanna.
Tips:
Förvät pappersfiltret.
Färskt kaffe är kul, men inte alltid är det bäst med purfärskt för filter. Det finns mycket gas i färskt som kan hålla aromer tillbaka.


No comments: