Tuesday 19 October 2010

Etiopien Shakiso Solomon


Det sägs att guldgruvorna i odo Shakiso var den enormt förmögne kung Salomos (1011-931 fvt) egendom tillgängliga genom drottningen av Saba. Fortfarande kan man sticka ner spaden i marken här och där och hitta guldklimpar. Jorden är en slags vulkanisk jord med stora inslag av guld och med kopiös energi ger kaffet all näring som behövs. Detta är en mikrolot på några få säckar plockade från hög höjd på gränsen mot Guji. Handgjord solprocessning utan vatten och stor möda har lagts ner på att plocka bort quakers som var av stort antal i år.
Smak och arom: En enkel och inte så komplicerad Shakiso-Guji karaktär med jordgubb, smultron, med inslag av melon.
Den kommer att rostas ljusmellan. Ska du skjuta espresso kan man med fördel låta kaffet vila en aning.

2 comments:

Anonymous said...

Vart köper jag kaffet?

Per said...

Har precis bryggt en espresso på Shakison. 18gram i synessokorg.
Jordgubbs/smultron smaken är mycket tydlig och kommer ännu mer fram när kaffet svalnat något.

Supergott!