Tuesday, 14 October 2008

Tomio Fukuda

Cerrados mest fokuserade producent av Naturals. Hela plantaget och hans system är strikt och vackert. Liknar ingenting annat regionen. 
Tomio Fukuda är uppvuxen i Brasilien men familjen är från Japan och hela hans uttryck och stil skriker Japan.
Vi tar i hand och bugar svagt, båda två, lite osäkert som hälsning. 
Fukudas DOT, är ett speciellt barn för honom. Metoden är ung och liknar inte Australia Mountain Tops DOT, utan låter bären torka endast 3-4 veckor på träden från det att skörden är mogen. En mörkare frukt och mer vinös karaktär finns, men syran är där om man så önskar. Tomio väntar oss med en ljus rost av sin DOT. Sonen skjuter iväg några korta espresso, jag tar en zip, vilken rusar rakt upp i hjärnans lyckligare domäner medan jag i ögonvrån ser Tomio lägga i lite lokalproducerat socker och det glimrar till i hans ögon innan hans sveper koppen på sitt eget lilla vis.

Vi provar några andra. Semiwashed och Natural. Totalt i balans, men ändå spårar de ur ifrån mitt perspektiv. 
Det här är bra tänker jag. Kanske kan det vara det bästa espressokaffet någonsin.. Vem vet.
Inne på labbet hittar jag en lot som luktar kokos och mango som råkaffe. En Mundo Novo/Acaia. Såld och skickad till Japan såklart. 
Han vet hur bra det här är och säljer ofta slut innan skörden börjat. Som jag trodde får man inte köpa det här. Det finns inget. 
Prover på allt detta finns hemma och provningen kommer att bli halvoffentlig. Hör av dig om du vill komma på provningen av detta vanvettiga kaffe. Möjligheten finns att ändå få loss ett par säckar.